Functie groepenkast

Een groepenkast regelt de verdeling en beveiliging van de elektriciteit voor de elektrische apparaten en installaties in je huis. Groepenkasten zijn er in 1-fase en 3-fase varianten. Elke installatie heeft een divers aantal groepen. De hoeveelheid van deze groepen is afhankelijk van het aantal stopcontacten en lichtpunten die in een bepaalde groep zijn onderverdeeld. De groepen in de groepenkast zijn aangesloten op aardlekschakelaars. Op een aardlekschakelaar in een groepenkast mogen niet meer dan 4 groepen worden aangesloten.  

Aandachtspunten bij aanvraag

Bij de aanschaf dien je specifiek te letten op een drietal aspecten:

  • De kast dient te voldoen aan 2-polige (1P+N) installatieautomaten. In Nederland zijn 1-polige installatieautomaten namelijk niet toegestaan in huisinstallaties.
  • Zoals reeds genoemd, achter één aardlekschakelaar mogen maximaal 4 groepen aangesloten worden.
  • Een hoofdschakelaar is verplicht in nieuwe groepenkasten.
Een complete groepenkast wordt dan volledig afgemonteerd en voorbedraad gemonteerd.


Uitbereiding naar 3 fase

Bij ons ben je zowel zakelijk als particulier aan het juiste adres voor kwalitatief hoogwaardige groepenkasten, componenten, meterkasten.
Je eigen groepenkast uitbreiden of samenstellen is ook mogelijk , vorral als je van naar 1 naar 3 fase uitbereiding wilt.

Vaste Aanbiedingen!

Hager ( 1 F) 

Tegen scherpe tarieven installeren wij groepenkasten van ABB, Hager, AEG, Schneider, Gacia, Eaton, Emat, Gewiss

Aanbieding 1: Hager 1 Fase groepenkast inclusief installatie (4 groepen) al vanaf EUR 450 ,- Hager (3F)

Tegen scherpe tarieven installeren wij groepenkasten van ABB, Hager, AEG, Schneider, Gacia, Eaton, Emat, Gewiss

Aanbieding 2: Hager 3 Fase groepenkast inclusief installatie (8 groepen) al vanaf EUR 750 ,- 

Maatwerk groepenkast (F Tronic) 

Aanbieding 3: Inhoud bepalen wij samen met de klant. Verdeler heeft 3x12 modulen. Dus voldoende voor gebouwen die veel groepen hebben, of die alvast voorbereiding doen voor toekomst.   vanaf EUR 500,-   exclusief installatie 

Gratis offerte!

Via onze contactpagina kan je offerte aanvragen. Geef zoveel mogelijk informatie voor een passende offerte. Hierbij kan je ook aangeven of je 1 of 3 fase aansluiting hebt. Stuur ook foto van de huidige groepenkast en slimme meter. Ook een overzicht foto met maten is goed om te vermelden. Binnen 2 dagen ontvangt je een gratis offerte.