Productinformatie

Productinformatie

Easee Charge laadstation 10201

Zo makkelijk, slim en efficiënt mogelijk uw elektrische auto opladen? Kies dan voor een Easee laadstation. Easee laadpunten zijn geschikt voor alle elektrische auto's. En of het nu gaat om thuis laden, zakelijk laden of openbaar laden - Easee biedt de juiste oplossing. Het Easee Charge laadpunt bewijst dat vorm en functionaliteit uitstekend samen gaan. Het Charge laadstation is een klein en strak vormgegeven laadpunt met slimme technologie én een zeer krachtig vermogen. Slim. Compact. Krachtig.

Kenmerken Easee Charge laadstation 10201

Dit Charge laadstation van Easee kan zowel 1-fase als 3-fase opladen. Het vermogen varieert van 6A (1-fase) tot 32A (3-fase). De Charge laadrobot heeft een volledig dynamisch laadvermogen van 1,4 tot 22kW. Nadenken over technische specificaties is niet nodig, het Charge laadpunt past zich automatisch aan de behoefte van de elektrische auto aan. Het Easee Charge laadstation is voorzien van dynamic load- en phase balancing en in ingebouwde vermogensmeters. Het load balancing-systeem (voor max. 101 laadrobots op één circuit) zorgt ervoor dat het stroomverbruik gelijkmatig wordt verdeeld. Het intelligente wachtrijsysteem zorgt ervoor dat alle auto's worden opgeladen zonder de beschikbare stroomvoorziening te overbelasten. Hierdoor is de Charge laadrobot ook uitermate geschikt voor het opladen van elektrische auto's op grote schaal zoals bij kantoren, flatgebouwen en parkeergarages. Via de vermogensmeters wordt nauwkeurig het stroomverbruik gemeten. Heeft het laadstation meerdere eigenaren? Dan houdt u het stroomverbruik van ieder bij door hun lading te registreren met een RFID-chip of via de app. Het laadstation is dus voorzien van geïntegreerde RFID-lezer en ondersteunt whitelisten van RFID-tags, goedgekeurde tags worden automatisch lokaal opgeslagen in elke laadrobot. De Charge laadrobot is verbonden met het internet door middel van een geïntegreerde 4G e-sim. Wanneer u een Easee lader koopt, krijgt u daar een ‘levenslang’ 4G-abonnement bij. U hoeft u dus geen zorgen te maken over WiFi-dekking in uw garage. Via de Easee app heeft u altijd volledige controle over uw Charge laadrobot. Zo kunt u de status van de lader controleren, het laadvermogen aanpassen, laadsessies inplannen en nog veel meer. Daarnaast beschikt deze Easee Charge laadrobot over een contactdoos (type 2), welke geschikt is voor Europese voertuigen. U dient zelf een geschikte kabel er los bij te bestellen. Bovendien is de Easee laadrobot 69% kleiner en lichter dan ander laadstations voor elektrische voertuigen, met vergelijkbare functionaliteiten. En hij weegt slechts 1,5 kilo! Beter voor het milieu, gezien er zo per lader minimaal 4 kilo koper en plastic wordt bespaard. Met een Easee laadpunt bent u ook verzekerd van veilig laden. Het laadstation is namelijk voorzien van een ingebouwde elektronische aardfoutbeveiliging die zorgt voor de detectie van DC- en aardfouten. Daarnaast is de Charge laadrobot ook uitgerust met temperatuursensoren en bescherming om oververhitting te voorkomen. Verder is de waterbestendige behuizing (IP54) van het laadstation van polycarbonaat heeft een zwarte kleur. Wenst u een andere kleur? U kunt optioneel een cover bij bestellen in de kleur antraciet, rood, of blauw.


Easee Charge - Equalizer 80110

Easee Charge - Equalizer 80110

Dit product is bedoeld om het stroomverbruik te optimaliseren door een automatische load balancing uit te voeren tussen de Easee Laadrobot(s) en het gebouw. Het voorkomt overbelasting en een stroomonderbreking tijdens het laden van het elektrische voertuig (EV). In het geval van een instabiele of niet werkende wifiverbinding heeft het apparaat een redundant Easee Link RFTM-verbinding. Easee Link via radio kan worden beperkt door muren, beton of andere obstakels. Het product moet worden gekoppeld aan een laadrobot en worden aangesloten op een compatibele slimme meter met de meegeleverde kabel. In de meeste gevallen moet de communicatiepoort van de slimme meter geactiveerd zijn, anders werkt de Equalizer niet. De Equalizer ondersteunt meerdere slimme meters. Vind een volledige lijst met compatibele meters op easee.support. Het product mag alleen worden gebruikt met de goedgekeurde bedrijfsparameters en onder de gespecificeerde omgevingsomstandigheden (-20 °C tot +50 °C). Gebruik het product niet als: het is beschadigd of niet goed werkt. Ander gebruik dan hier gespecificeerd is niet toegestaan.

 
Activeren op Slimme Meter (HAN Poort)
App Downloaden
Equalizer Instellen